Când vorbim de halate de spital, ne gândim imediat la acele haine albe folosite în laboratoare, farmacii, săli de operație, chiar dacă nu este singura lor utilizare. Aceste halate sunt folosite de ani de zile pentru a proteja personalul medical în îndeplinirea atribuțiilor lor, fie din motive de sănătate, fie din motive de igienă, fie din ambele. Nu numai că halatele de spital sunt un simbol al curățeniei, ci funcția principală a acestui EIP este de a oferi protecție „dublă” într-o lume care a dovedit în sfârșit că majoritatea bolilor sunt cauzate de microbi. Cu alte cuvinte, cu aceste halate medicale pentru spitale, poți proteja atât pacientul, cât și personalul de o eventuală contaminare în timpul oricărui tratament.

Având în vedere importanța halatelor medicale, este indicat să luați în considerare mai multe criterii pentru a le selecta. Prin urmare, există trei tipuri de îmbrăcăminte de protecție: echipamente pentru protecție sporită, operație și manipulare chimică. Primele sunt nesterilizate și sunt folosite pentru a proteja mediul medical de expunerea la microorganisme și la cantități mici de fluide corporale în timpul activităților de îngrijire a pacientului. Al doilea este un produs sterilizat, care vine în diferite dimensiuni. Sunt utilizate în timpul intervențiilor chirurgicale sau într-un mediu steril. Al treilea trebuie utilizat în timpul procedurilor medicale și al activităților de îngrijire a pacientului atunci când îmbrăcămintea sau pielea expuse intră în contact cu sângele, fluidele corporale, secrețiile sau excrețiile.
Mânecă lungă sau mânecă scurtă?
Există halate medicale cu mâneci scurte și cu mâneci lungi. În cazurile de laborator, mânecile lungi sunt folosite aproape 100%, ceea ce respectă reglementările în vigoare și, de asemenea, contribuie la o mai bună protecție a mâinilor. De asemenea, halatul medical ar trebui să acopere bine întregul corp, deoarece în laborator este importantă o protecție eficientă și sigură.
Există o varietate de materiale disponibile în prezent pentru realizarea acestor halate medicale personalizate. De exemplu, există materiale clasice precum bumbacul, dar și fibre sintetice care sunt capabile să protejeze împotriva radiațiilor sau scânteilor electrice în cazul lucrărilor de laborator. Ideea este că anumite materiale pot fi periculoase în anumite circumstanțe, deoarece pot fi deteriorate dacă intră în contact cu diverse substanțe, și afectează și pielea celor implicați.
Cu un raport calitate – pret ideal, nu ai cum sa dai gres atunci cand apelezi la Limarom Medical, locul in care gasesti intotdeauna tot ceea ce ai nevoie!