Sfaturi utile pentru excursii pe Delta Dunării de neuitat


Delta Dunării din România este cel mai tânăr teritoriu din Europa, o oază de biodiversitate cu mii de specii de păsări, insecte, moluște, amfibieni, reptile, mamifere și, bineînțeles, arbori și plante acvatice.

Cei care vreți să alegeți excursii pe Delta Dunării are ceva uimitor de oferit în orice anotimp. Depinde de așteptările tale pentru a decide ce să faci odată ce v-ați avântat într-o astfel de călătorie.

Singurul lucru pe care îl putem afirma este că, în mod sigur, indiferent când alegeți să vizitați, experiența ta va fi memorabilă și cu siguranță vei plănui să vii din nou. Aceasta este o vacanță de care ar trebui să vă bucurați cel puțin o dată în viață.

Așa că, echipează-te corespunzător și bucură-te din plin de fiecare experiență. Dacă te gândești să aduci cu tine niște rochii/costume drăguțe, sau tocuri/pantofi, nu este deloc o alegere inspirată. Delta Dunării este despre sport, natură, camping și relaxare. Nu există restaurant modern, muzeu elegant, club sau mall unde trebuie să arăți frumos sau elegant.

De fapt, o astfel de îmbrăcăminte nu ar face decât să te împiedice să te bucuri cu adevărat de escapada ta în natură. Purtați încălțăminte confortabilă și haine comode și groase, care vă pot ține de cald în diminețile și serile reci – mai ales dacă vizitați primăvara, toamna sau iarna. Dacă este posibil, să ai mereu cu tine niște haine rezistente la apă sau măcar o umbrelă, pentru că e posibil să plouă oricând.

Deși o destinație extrem de populară, Delta Dunării nu este chiar plină de magazine și restaurante. Dacă vrei să mănânci, singurele tale alternative sunt mâncărurile tradiționale din bucătăria locală, iar în principal puteți alege din restaurante cu specific pescăresc.

Așadar, dacă supele de pește, peștele prăjit sau orice alte preparate de acest fel nu sunt tocmai pe placul tău, asigură-te că ai cu tine niște batoane, cereale, conserve și alte provizii alimentare.

De asemenea, apa este consumată aici este direct din Dunării (tratată mai întâi), dar dacă nu ești obișnuit cu ea, este ideal să ai apă îmbuteliată cu tine pentru a nu întâmpina probleme cu dereglări ale sistemului digestiv.

Una peste alta, Delta Dunării este unul dintre cele mai speciale locuri pe care le veți vizita vreodată în Europă și în întreaga lume. Un loc tânăr, mereu primitor și gata de a fi descoperit prin fotografie, pescuit, și vizitare a obiectivelor turistice, navigație sau camping, toate aceste experiențe fiind frumoase în orice anotimp.

Mai mult decât atât, dacă doriți să aveți parte de excursii cu barca pe Delta Dunării, noi vă putem ajuta în acest sens, oferindu-vă experiențe pe care nu le-ați mai trăit niciodată până atunci. Programați-vă călătoria pe apă din timp!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *