Unde poti dobandi un certificat ISO de acest tip


ISO 22000 este un standard internațional care specifică cerințele pentru un sistem de management al siguranței alimentelor. Afacerile care operează pe baza acestui certificat ISO 22000 oferă producătorilor de alimente metodele structurate și mecanismele necesare pentru a gestiona siguranța produselor și serviciilor lor. ISO 22000 necesită stabilirea unei comunicări eficiente cu părțile interesate, implementarea unei abordări bazate pe riscuri, stabilirea și menținerea programelor de cerințe prealabile, planuri de control al pericolelor, monitorizarea performanței companiei și a siguranței alimentare și căutarea și realizarea oportunităților de îmbunătățire.

Prin urmare, organizațiile care doresc să opereze pe baza unui certificat ISO 22000 trebuie să dezvolte o politică de siguranță alimentară și să stabilească obiective specifice. Politicile și obiectivele trebuie stabilite de management, iar sistemele de monitorizare trebuie stabilite pentru a urmări produsele din lanțul de aprovizionare.

Beneficiile certificării ISO 22000 pentru producătorii de alimente

Implementarea acestui certificat este extrem de benefică pentru producătorii de alimente care doresc să-și îmbunătățească performanța în materie de siguranță alimentară. Ar trebui să se asigure că există controale și proceduri adecvate pentru a asigura siguranța alimentelor.

Pe măsură ce companiile alimentare se pregătesc să facă față provocărilor secolului 21, vor avea nevoie de mecanisme care să asigure siguranța produselor și serviciilor lor și să mențină și să îmbunătățească satisfacția și încrederea clienților. Prin urmare, aceste companii au nevoie de personal calificat și calificat pentru a stabili, implementa, revizui și menține măsuri care să asigure siguranța alimentelor, iar echipa 4Consulting vă poate ajuta.

Beneficiile ISO 22000 se referă la o serie de beneficii care merită luate în considerare, cum ar fi:

● Creșterea utilizării resurselor globale

● Profiturile companiei cresc

● Locuri de muncă mai bune în industria alimentară

● Îmbunătățirea creșterii

● Asigurare alimentară mai sigură

● Incidența redusă a bolilor de origine alimentară

● Documentarea eficientă a tehnicilor, procedurilor și metodelor

● Se așteaptă ca standardele alimentare naționale să fie unificate

● Acesta este un standard internațional valabil

Managementul siguranței alimentelor este o preocupare generală, deoarece igiena și siguranța alimentelor au devenit o nevoie presantă pentru industria alimentară. Prin urmare, pe piața competitivă de astăzi, menținerea siguranței și igienei alimentelor este un proces convingător pe care antreprenorii trebuie să îl susțină.

Este nevoie de câteva zile pentru a finaliza implementarea certificatului ISO 22000 într-o organizație. Odată ce este instalat și utilizat ca parte a activității de zi cu zi, registratorul va efectua auditul de certificare. Certificarea va avea loc dacă auditorul constată că sistemul respectă standardul și este urmat în întreaga organizație.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *