Care este rolul hemoleucogramei în stabilirea anumitor diagnostice medicale?


Hemoleucograma este un test de sânge necesar pentru a informa pacienții despre starea lor generală de sănătate. Informațiile obținute se referă la volumul de globule roșii și limfocite (globule albe). Motivul principal pentru care merită să faceți acest test este acela că prin intermediul său puteți identifica semne ale mai multor boli. Cu alte cuvinte, testul de sânge colectează o parte din informațiile vitale despre volumul celulelor roșii din sânge sau al eritrocitelor. De exemplu, celulele sanguine sunt responsabile de transportul oxigenului din aer pentru a-l furniza către toate țesuturile corpului.

Funcții ale homoleucogramei

Pe de altă parte, volumul globulelor albe sau leucocitelor este un alt subiect despre care putem vorbi atunci când ne referim la rolul unei homoleucogramă. Acestea sunt celulele de apărare ale organismului uman, ce acționează împotriva agresiunilor externe ale microorganismelor precum bacterii, ciuperci, viruși etc. Cu toate acestea, unele dintre ele chiar sunt deosebit de utile pentru fermentare sau apărare împotriva anumitor organisme agresive. În cele din urmă, amintim despre trombocitele din sânge, acestea sunt celule care permit coagularea primară.

Care sunt avantajele analizelor de sânge derivate din exploatarea hemoleucogramei complete?

Cu rezultatele acestui test, este posibil să cunoașteți mai multe elemente legate de starea dumneavoastră de sănătate. O hemograma poate detecta mai întâi anemia. Această stare este definită ca un nivel foarte scăzut al hemoglobinei, care este o moleculă ce se găsește în celulele roșii din sânge. Hemoglobina este responsabilă pentru transportul oxigenului de la plămâni la țesuturile corpului și a dioxidului de carbon de la țesuturi la plămâni.

În al doilea rând, homoleucograma face posibilă verificarea unei creșteri a celulelor albe din sânge care poate provoca o infecție sau inflamație, fiind de asemenea și principala cauză a hemopatiei. În altă ordine de idei, ea explică creșterea către un stadiu foarte avansat al unei boli, deoarece o scădere a globulelor albe relevă o alterare a apărării imune a organismului. Prin urmare, acest test face posibilă măsurarea creșterii trombocitelor, care este adesea sinonimă cu riscul de sângerare.

Câteva sfaturi și recomandări

Această examinare dezvăluie o listă reală de informații referitoare la starea dumneavoastră de sănătate. Mai mult, este o examinare foarte solicitată de pacienții noștri. Cu toate acestea, se impune să faceți o examinare într-un laborator calificat, astfel încât rezultatele să fie strict conforme. Prin urmare, la Protest Diagnostic aveți certitudinea că ați ajuns într-o clinică specializată.  Aparatura de ultimă generație le permite tehnicienilor de laborator să efectueze un test de sânge în cele mai bune condiții, lucru care garantează o examinare concludentă. Analiza trebuie făcută pe stomacul gol, de preferință dimineața, cu excepția cazurilor de urgență.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *